На издател на протокола пише Е-скай с български ддс номер. И аз мислех, че не трябва, но колеги правели  и това взе да ме разколебава в мнението ми.
Здравейте! Дружество купува самолетен билет до Германия от Е-скай/ сайт за продажба на билети с регистрация по ЗДДС в България/ Имаме издадени от Е-скай- фактура за услугата и Протокол за самолетните билети в лева , на който пише е посочено , основание чл.29 и чл.36 от ЗДДС/ Въпросът ми е За протокола издаден от Е-скай ние трябва ли да издадем протокол по чл.117?
Здравейте!Използваме TransferWise за плащане към фирма в Словения,Германия и Италия с цел точно спестяване на такси.Открита разплащателна сметка,от нея се прехвърлят средства колкото е стойността на инвойса и таксата за превода,от порядъка на 3-4 лева и от Трансфервайс превеждат на контрагента.
Никой ли не е имал подпбен случай.
Здравейте! До момента не съм имала такъв случай и се колябая как да процедирам
Физическо лице е получило в рамките на 1 месец 11 превода в Paypal от препродажба на стоки в Ebay в  САЩ и  други страни извън ЕС.Стоката се изпраща направо от продавача на купувача, физическото лице печели от разликите в офертите. Въпросите са ми следните:
1. Как е по-добре да да извършва тази дейност:
- като физическо лице  и как ще се самоосигурява
- или като фирма ЕООД
2. Получава фактура за такса от Ebay.Това задължава ли го да се регистрира по ЗДДС?
3.Как следва да отчита получените си приходи документално в първия случай като физическо лице и  във 2-рия като фирма ?
Да само за ЕКАТТЕ става въпрос. В Указанията пише 01.04.17, от фирмата , на която ползваме софтуер за РЗ изпратиха едно указния за работа, че за дата на сключване се пише дата на изпращане/ имали и те указания/и даже ми обясниха , че част от клиентите им вече са подали с дата м.05.2017 и са ги приели.Затова реших да Ви попитам?
Здравейте, коя дата посочвате за дата на сключване на "доп.споразумение за код ЕКАТТЕ- 01.04.2017 или датата, на която подаватае, примерно днес 18.05.2017. Благодаря?
Благодаря Ви. Колебанието, кое е по-малкото зло понякога е способно да ме "убие".
Колебая се между 4 заеми в различни години,да не се декларират или 4 през 2016,но не ми се иска да попадав в обхвата на деклариране.Премислях вариантите и си идвам с едно колебание
И аз се ядосвах , но за мен остава само притеснението как да оформя нещата. Ако оформя 4 кредита в различни години под 10000лв, съгласен бил да си ди плати лихвите, заради тази глупост. Как мислите?
Ако се приеме за дарение и си плати данъка, но на основанието , когато го питали в банката казал -върнат заем. Какво мислите?
Обадиха ми се при свършен факт. Братът продавава имот получен от дарение  и тези пари ги превежда на брат си с основание- върнат заем. Молбата им е да се документират така нещата , че да нямат проблеми и двамата. Единият вариант си мислех няколко заема с договори от 2016 / деклариране в декл.по чл.50/, като върнатата сума от 39000 лв през 2017 включва и полагаемата лихва, която получателят ще декларира с ГДД за 2017.
На 6.03.2017 физ.лице получава превод по банка от брат си 39000лв с основание-върнат заем/така решили двамата.В момента как да документирам това-ако направя договори от 2014,,2015,2016 и 2017 със суми под прага за деклариране и върнати наведнъж през м.03.2017 правилно ли би било?
Четох това становище и няколко решения на Съда за дела подобни на това,навсякъде се говори за пазарна цена.Ако се възложи оценка на вещо лице за оценка на строителната услуга,ще е вярно ли?
Фирмата строител не са дали фактура на физическото лице за направения бартер, ако я изискваме, може ли де се вземе предвид тази стойност като покупна
Земята  не е собственост на физическото лице, той е получил от общината право на строеж  за млади семейства в района и преотстъпва това право на строител срещу 2 апартамента и гараж
Апартаментите са получени като обещетение за преотстъпено право на стоеж върху общинска зема. Как да определя сумата за облагане на физическото лице в ГДД по чл.50 по чл.33 ЗДДФЛ .Продажната цена е ясна от нотариалните актове, но , стойността на получените като обезщетение апартаменти как да определя. В нотариалният акт за предаденото обезщение, няма нито данъчна оценка, нити пазарна цена към онзи момент.